Hulp bij het aankopen van een huis op Gran Canaria. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Er zijn een paar bezienswaardigheden uitgelicht waarover je hieronder kunt lezen.

Palmitos Park
In het zuiden van het eiland bevindt zich een groot vogelpark, genaamd: het Palmitos Park. Dit park is in de zomer van 2007 uitgebrand, maar heropend in 2008.

Dunas de Maspalomas
De Dunas de Maspalomas is een natuurreservaart dat bestaat uit een indrukwekkend duinlandschap met een grote van vijf vierkante kilometer.

De metershoge zandheuvels worden bevolkt door vogels en hagedissen. Door de altijd aanwezige zeewind blijven de de heuvels zich voortdurend verplaatsen waardoor ze met ongeveer een meter per jaar in westelijke richting begeven. Door de woestijnachtige kenmerken waan je in de Sahara. De zandheuvels zijn erg geliefd onder fotografen.

Vallei van de Agaete
Valle de Agaete staat bekend om zijn bloemepracht en diepe ravijnen. Deze vallei is niet voor niets de trots van de bewoners van Gran Canaria. De vallei ligt ten zuidoosten van het vissersdorp Agaete. Door de vruchtbare grond, beschutte ligging en zonuren is hier een gevarieerde en rijke vegetatie ontstaan. Hierdoor zijn er dennen, palmen, sinaasappel-, mango-, citroen- en papajabomen te vinden.

Barranco de Guayadeque
Een andere vallei is de imposante vallei Barranco de Guayadeque. Deze vallei heeft een lengte van twintig kilometer en is benoemd tot natuurmonument. De vallei is van groot cultureel belang. Dit komt door de archeologische vindingen die gedaan zijn en nog steeds worden gedaan. Een deel van deze vondsten ligt in het Canarisch Archeologisch Museum in Las Palmas.

Dankzij de grote verschillen in temperatuur en hoogte is er een grote verscheidenheid aan flora en fauna te vinden. Zo zijn er amandelbomen, cactussen, agaven, palmen en op de hogere gebieden wilde olijfbomen.

Caldera de Bandama
Gran Canaria is van vulkanische oorsprong. Dit is nog terug te zien aan verschillende kraters die op het eiland te bewonderen zijn. Een van die kraters is Caldere de Bandama, een krater in het noord-oostelijk deel van het eiland. Deze krater is ontstaan door een vulkaanuitbarsting van de Bandama-vulkaan en is ongeveer duizend jaar oud. Daarnaast is de Caldera de Bandama een van de grootste kraters ter wereld met een diepte van tweehonderd meter en een diameter van bijna een kilometer.

Cenobio de Valerón
In het noorden van Gran Canaria bevindt zich het grottencomplex Cenobio de Valerón. Dit is een honingraatachtig stelsel met ca. 350 rotsvertrekken die vroeger werden bewoond door de bewoners van het eiland. Een klein deel is opengesteld voor bezichtiging.