Hulp bij het aankopen van een huis op Gran Canaria. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Klimaat Gran Canaria

Gran Canaria heeft een zonnig, subtropisch klimaat waarbij de temperatuur het hele jaar door vrij gelijkmatig is. Dit heeft het eiland te danken aan de noordoostpassaat en de Canarische Stroom.
Hierdoor is de gemiddelde jaartemperatuur van het eiland ongeveer 22 °C. In de warmste maand augustus is de temperatuur gemiddeld 26 °C, in de koudste maand januari gemiddeld 17 °C. De maanden juni, juli en augustus zijn de droogste maanden waarin vrijwel geen regen valt, de meeste regen valt in de maanden november, december en januari.

Het zeewater ligt het hele jaar door tussen de 19 en 24 °C.

Het zuiden is droger en zonniger dan het noorden. Dit komt omdat het zuiden van Gran Canaria in de regenschaduw van de bergen ligt. Daarnaast waait er bijna altijd een lichte wind. Dit zorgt op de warmste dagen voor een prettige verkoeling.

In de bergen kan het koud zijn. Op de hoogste bergen valt er een aantal maanden van het jaar vaak sneeuw.

Camila
Af en toe waait de camila over het eiland. Dit is een oostelijke luchtstroom die warme lucht uit de Sahara aanvoert. Hierdoor kan het overdag wel oplopen tot 40°C. In combinatie met woenstijnzand dat neerdaalt op het eiland is dat geen aangename ervaring. Gelukkig komt dit niet vaak voor.