Hulp bij het aankopen van een huis op Gran Canaria. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Plaatsen

Hoofdstad

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas. Las Palmas is de grootste stad van de Canarische Eilanden met ca. 450.000 inwoners, dit is ongeveer de helft van de totale bevolking van Gran Canaria. Las Palmas beschikt over groene parken, pleinen met gezellige terrassen, prachtige gebouwen, veel museu en theathers, en meerdere grote winkelcentra.

Bijzonder aan deze hoofdstad zijn de stranden. Aangezien Las Palmas aan drie kanten wordt omgeven door de Atlantische Oceaan beschikt de stad over mooie stranden waar je kunt genieten van de zon en zee. Het grote stadsstrand van Las Palmas is Playa de Las Canteras. Deze ligt aan de westkust en beschikt over een boulevard met restaurants, terrassen en winkels. Aan de zijde zonder strand bevinden zich bergen.

De stad is gelegen op de noordoostpunt van Gran Canaria. In Las Palmas vind je ook de drukke haven Puerto de la Luz en een Universiteit.

Las Palmas heeft niet echt een duidelijk centrum. De wijken Vegueta en Triana kunnen waarschijnlijk het best als centrum dienen. Deze wijken zijn te vinden in het zuiden van Las Palmas en vormen het historische hart van de hoofdstad. In Vegueta is een bijzondere architectuur te aanschouwen, niet voor niets werd de wijk in 1990 toegevoegd aan de lijst werelderfgoed van UNESCO. Een hoogtepunt van deze wijk is wellicht de Santa Ana Kathedraal.

Enkele bezienswaardigheden van Las Palmas:

 • Calle Mayor de Triana
  Dit is de winkelstraat in de wijk Triana. Deze straat wordt omgeven door prachtige, oude gebouwen en autorijden is in deze straat verboden. Een aantal jaar terug is de straat vanwege de oude panden uitgeroepen tot nationaal monument.
 • La Isleta
  Op het noordelijkste puntje van Las Palmas bevindt zich La Isleta. Dit is een kale zandvlakte met vulkaankegels. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de zee, bergen en Las Palmas.
 • Parque Doramas
  Dit park is gelegen in de dure wijk Cludad Jardin. Het is een goed onderhouden park met bijzondere bloemen, planten, bomen en een grote vijver.
 • Casa de Colon
  Dit museum is een oude gouverneursresidentie waar Columbus gelogeerd heeft. Dit 15e eeuws museum richt zich vooral op de ontdekking van Amerika.
 • Castillo de la Luz
  De letterlijke betekenis van dit kasteel is 'Kasteel van het licht'. Dit kasteel stamt uit de 16e eeuw en werd gebruikt als verdedigingsvesting. Dit lukte lange tijd, tot 1599. In dat jaar werd het veroverd door de Nederlandse Pieter van der Does.

Overige steden

Playa del Ingles
Aan de zuidkust van Gran Canaria ligt Playa del Ingles. Deze plaats is een populaire zomerbestemming dankzij de brede stranden en vele uitgaansgelegenheden. Playa del Inglés bestaat voornamelijk uit moderne hoge complexen en heeft zich sinds de jaren '60 en '70 volledig op toerisme gericht. Samen met Maspalomas en San Agustin is deze stad dan ook het toeristencentrum van het eiland.

Playa del Inglés beschikt over een drie kilometer lang zandstrand. Achter dit strand bevindt zich het natuurreservaat Las Dunas de Maspalomas. Dit duingebied is de scheiding tussen Playa del Inglés en Maspalomas. Achter dit strand bevinden zich veel winkels en eetgelegenheden op de promenade 'Paseo Costa Canaria'.

Maspalomas
Maspalomas heeft meer laagbouw en chique accommodaties. Het is rustiger dan Playa del Ingles en meer gericht op gezinnen. Achter het witte zandstrand van deze plaats ligt een natuurreservaat.

Ook begint hier het mooie duingebied waar deze vakantieplaats zijn populariteit aan de danken heeft, de Dunas de Maspalomas. Dit is een indrukwekkend duinlandschap dat zich uitstrekt over vijf vierkante kilometer. Het duingebied heeft woestijnachtige kenmerken waardoor het lijkt alsof je in de Sahara waant.

Aan de boulevard vind je verschillende eetgelegenheden, bars en discotheken. Maspalomos beschikt tevens over een groot winkelcentrum: Faro 2.

San Agustin
De minst bekende badplaats is San Agustin. San Agustin is een rustig vakantieoord in een groene en subtropische omgeving. Langs de stranden loopt een wandelpromenade naar Playa del Ingles, omzoomd met palmbomen. Aan deze promenade liggen winkels, eetgelegenheden en een groot winkelcentrum.


Puerto de Mogán

Dit is de meest westelijke badplaats aan de zuidkust. Dit vissersdorp is uitgegroeid tot een levendig en schilderachtige badplaats, ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd. Deze plaats beschikt over een kleurrijke jachthaven en met de onderzeeër van Submarine Adventur is het mogelijk een verkenningstocht over de zeebodem van Puerto de Mogán te maken.

Rondom de haven bevinden zich meerdere terrassen van waaruit men kan genieten van een prachtig uitzicht.

Klein Venetië
Dit is een wijk die achter de jachthaven gelegen is. De wijk heeft smalle grachten, kleine bruggen en veel bloemen, waardoor het ook de naam 'Klein Venetië' heeft gekregen.

Het strand van Puerto de Mogán is veel rustiger ten opzichte van de omliggende badplaatsen. Ook hier zijn er achter het strand terrassen en winkels te vinden.

Iedere vrijdagmorgen is er een gezellige en drukke markt rondom de haven. Deze markt is een ideale plek voor souvenirs en vers fruit.

Puerto Rico
Het voormalige vissersdorp Puerto Rico is uitgegroeid tot een populaire badplaats aan de zuidwest kant van het eiland. Deze plaats ligt samen met Puerto de Mogán aan de Costa de Mogán, het meest zonzekere gebied van Gran Canaria.

Het nadeel van deze plaats is dat alle appartementen en hotels tegen de bergen zijn gebouwd. Hierdoor is dit vissersdorp minder gemakkelijk begaanbaar voor mensen die slecht te been zijn.

In Puerto Rico liggen twee jachthavens aan beide kanten van het strand. Deze jachthavens zijn geliefd bij de watersporters. Voor het maken van zeiltrips en boottochten kun je hier goed terecht.

Het nachtleven van Puerto Rico centreert zich voornamelijk in bars, pubs en clubs die zijn te vinden in het centrum.