Hulp bij het aankopen van een huis op Gran Canaria. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Gran Canaria, het hele jaar door genieten

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden en ligt 210 km verwijderd van de noordwestkust van Afrika, tussen de eilanden Tenerife en Fuerteventura. Het eiland is, net zoals de andere eilanden, van vulkanische oorsprong. Mede hierdoor tref je indrukwekkende natuurformaties aan op het eiland. De Canarische Eilanden zijn verdeeld over twee Spaanse provincies: de provincie Santa Cruz en de provincie Las Palmas. Gran Canaria behoort tot de provincie Las Palmas. Deze provincie heeft een oppervlakte van 4065 km2 en is verdeeld over 34 gemeenten.

De volgende eilanden horen bij Las Palmas:

  • Gran Canaria
  • Fuerteventura
  • Isla de Lobos
  • Lanzarote
  • Chinijo-archipel

Miniatuurcontinent
De mooie ligging van Gran Canaria heeft ervoor gezorgd dat er een gevarieerd landschap is ontstaan op het eiland. Door dit landschap wordt het eiland ook wel 'miniatuurcontinent' genoemd. Zo zijn er veel hoogteverschillen, weelderig groen, kalme zandkusten en bijzondere zandvlaktes.
Het eiland beschikt over 236 kilometer kust, en hoogtes tot maximaal 1950 meter. Deze hoogtes heeft het eiland te danken aan de zee. De zee heeft rotsformaties namelijk dusdanig uitgeslepen dat er nu spectaculaire klippen te bewonderen zijn.
Je kunt genieten van de exotische natuur maar ook van prachtige stranden. Je hebt keuze uit zeventig stranden. Van rustige baaien tussen rotsen, tot brede zandstranden met alle benodigde faciliteiten. De meest aantrekkelijke stranden zijn waarschijnlijk Playa del Inglés en Maspalomas. Deze laatste beschikt over 250 hectare duinen die constant in beweging blijven en beschikken over een oase met palmbomen.

Toeristen
Jaarlijks heeft het eiland te maken met ca. 2,2, miljoen toeristen en dit aantal blijft alleen maar groeien. De meeste toeristen verblijven in het zuiden van het eiland. Dit komt doordat het zuiden zonniger en warmer is dan het noorden en er minder regen valt.

Contact
Genieten van een woning op de Gran Canaria? Je kunt via ons contactformulier in contact komen met de aankoopmakelaar.